v-indoneziyi-stavsya-potuzhniy-zemletrus-2

В Індонезії стався потужний землетрус

 • 11231 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Землетрус магнітудою 6,6 стався в неділю біля узбережжя Індонезії. Про це повідомляється на сайті Геологічної служби США, передає УНН.

За інформацією геологічної служби, епіцентр землетрусу знаходився в 154 км на північний захід від індонезійського міста Тобель. Осередок залягав на глибині 10 км.

Відомостей про руйнування і загрозу виникнення цунамі наразі не надходило.

Нагадаємо, зранку сильний землетрус магнітудою 6,8 стався на північному заході Бразилії.

Як раніше інформував УНН, потужний землетрус магнітудою 7,4 стався 28 вересня в Індонезії. Згодом було зафіксовано понад 360 афтершоків. Сильні підземні поштовхи стали причиною виникнення цунамі, висота хвиль під час якого становила 5-7 м, у результаті чого загинули 2256 осіб, кількість поранених перевищила 10,6 тис. Рятувальники вважають, що тільки у двох населених пунктах в околицях центрального міста Палу зникли безвісти не менше 5 тис. осіб. Однак ЗМІ не виключають, що зниклими можуть значитися десятки тисяч людей, оскільки рятувальникам досі не вдається дістатися до ряду населених пунктів у безпосередній близькості від епіцентру поштовхів. У районі лиха в цілому проживало близько 4 млн осіб.

Нагадаємо, прямі економічні збитки від землетрусу, що стався наприкінці вересня на острові Сулавесі в Індонезії, сягнув не менше 911 млн дол.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП