v-infektsiyniy-likarni-kiyeva-perebuvaye-ponad-20-ditey-iz-korom

В інфекційній лікарні Києва перебуває понад 20 дітей із кором

 • 11388 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. У Київський міській дитячій клінічній інфекційній лікарні з діагнозом кір перебуває 22 дитини. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає УНН з посиланням на прес-службу Київськміськради.

"Наразі у Київський міській дитячій клінічній інфекційній лікарні з діагнозом кір перебуває 22 дитини. На щастя, зараз їхньому стану нічого не загрожує. Але замисліться – майже всі вони (понад 90%) не були вакциновані!" – розповіла Валентина Гінзбург.

За її словами, у листопаді 2018 року в Києві зареєстрували понад 250 випадків кору, у тому числі 141 – серед дітей. Лише у період із 26 листопада по 6 грудня із діагнозом кір були госпіталізовані 60 дітей. Усього ж із початку року станом на 28 листопада на цю небезпечну хворобу занедужало понад 2600 киян, понад 1000 з яких – діти.

Між тим, із погляду доказової медицини, вакцинація на сьогодні є єдиним надійним захистом від кору.

Нагадаємо, за останній тиждень, з 22 до 28 листопада, у Львівській області зросла кількість осіб, хворих на кір. Так, зареєстровано 704 випадки кору, у тому числі 529 – серед дітей.

В Івано-Франківську батьки не можуть зробити щеплення від кору дітям через відсутність вакцин.

Українські Національні Новини

Здоров'я