v-interneti-37-koristuvachiv-stikalisya-iz-zagrozami-seksualnogo-kharakteru-microsoft

В інтернеті 37% користувачів стикалися із загрозами сексуального характеру - Microsoft

 • 10794 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Microsoft провів щорічне дослідження про культуру спілкування та особисту безпеку в мережі інтернет. Згідно з результатами дослідження, 37% користувачів стикались із загрозою сексуального характеру. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані дослідження.

Так, згідно з отриманими результатами, було виділено 21 різновид інтернет-загроз в чотирьох категоріях: поведінкові, репутаційні, загрози сексуального характеру і небажаних комунікацій.

"58% респондентів зізналися в тому, що вони стикалися з нав'язливою поведінкою (небажані контакти й онлайн-шахрайство були найбільш поширеними). 45% зазнали поведінкових загроз в мережі (переважно грубе поводження та тролінг), 37% ― загроз сексуального характеру (найчастіше - онлайн-домагання), 21% ― репутаційних загроз", - йдеться у повідомленні.

Виходячи із результатів дослідження, зовнішність і політика є головними мотивами грубого ставлення в інтернеті, до того ж для 31% респондентів обидві теми є проблемними. Зневажлива поведінка на підставі сексуальної орієнтації ― майже 30%, у той час як на основі релігії й расової приналежності ― 26% і 25% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook та Google несуть загрозу правам людини - правозахисники.

Усі вікові категорії, а також чоловіки та жінки, вказали різні причини грубого онлайн-спілкування.

"Для підлітків і жінок - зовнішність (38%) була найбільш поширеним приводом для зневажливого ставлення в мережі, причому дівчатка-підлітки (41%) і дорослі жінки (35%) сприймають його як основну причину недоречного спілкування", - йдеться у результатах дослідження.

У той самий час, серед дорослого покоління, політика (38%) була найбільш поширеною підставою для онлайн-загроз.

У результатах зазначають, що для всіх вікових категорій сексуальна орієнтація була другою за популярністю відповіддю. 30% вважають цю тему найбільш провокативною.

Варто зазначити, що 60 % підлітків знають, до кого звернутися за допомогою, якщо їм загрожують в Інтернеті. Однак лише 37% дорослих обізнані, де шукати підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЮНІСЕФ пояснили, чим булінг відрізняється від жарту.

"І дорослі, і підлітки зазначили, що найчастіше зі зневажливим ставленням в Інтернеті можна зіштовхнутися в соціальних мережах. Дві третини опитаних відзначили, що вони піддавалися грубому ставленню на сторінках соціальних мереж, 24% ― на медіа-ресурсах, 24% ― на форумах, 23% ― на анонімних майданчиках, 20% ― на ігрових сайтах", - повідомляють у результатах дослідження.

Також, респонденти стали частіше визнавали те, що нещодавно стикалися з онлайн-ризиками. Наприклад, 40% стверджують, що піддавалися інтернет-загрозам протягом останнього тижня або останнього місяця до початку дослідження. Три чверті (75%) стикалися з однією із 21 загроз двічі або частіше. Фактично, 40% з усіх респондентів зізналися, що відчували небажану сексуальну увагу, сексуальні домагання і небажані комунікації в мережі три та більше разів у житті (Дослідження проводилося з 1 по 31 травня 2019 р.).

Додамо, що опитування проводилося в травні 2019 року серед підлітків (13-17 років) і дорослих (18-74 роки) у 25 країнах. Було опитано 12 520 респондентів, щоб визначити ставлення і розуміння цифрової культури, а також загроз безпеці користування інтернетом сьогодні. Microsoft готує індекс цифрової культури з 2016 року і за цей час провів понад 42 000 інтерв'ю.

Нагадаємо, що Instagram завдяки штучному інтелекту буде розпізнавати фото з образами ще до публікації.

Українські Національні Новини

Суспільство