v-iraku-protestuvalniki-zablokuvali-vkhid-na-naftopererobniy-zavod

В Іраку протестувальники заблокували вхід на нафтопереробний завод

 • 11773 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. В Іраку учасники антиурядових протестів заблокували вхід на нафтопереробний завод. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Учасники антиурядових протестів заблокували в середу вхід на нафтопереробний завод Насірія на півдні Іраку. Протестувальники заблокували танкери, які транспортують паливо на АЗС, від входу у завод, що спричинило дефіцит палива в провінції Дхі-Кар", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що нафтопереробний завод має виробничу потужність в 30 тис. барелів на добу, але останнім часом виготовляв 15-20 тис., що було недостатнім для потреб провінції. Тому нафту транспортували з Басри, яка була багата на нафту. Зберігали паливо на складі в межах нафтопереробного заводу, який мітингувальники також заблокували та вигнали звідти робітників.

Нагадаємо, у жовтні в Іраку почалися антиурядові виступи в знак протесту проти поганих умов життя, безробіття та корупції. Люди, що вийшли на вулиці Багдада та інших міст, вимагали відставки уряду Аделя Абдель Махді, а в ряді місць, включаючи столицю, мирні демонстрації обернулися масовими заворушеннями і сутичками з силовиками.

Як повідомляв УНН, в Іраку на тлі протестів відключили Інтернет.

Українські Національні Новини

Новини Світу