v-irani-startuvav-drugiy-raund-peregovoriv-schodo-zbittya-litaka-mau

В Ірані стартував другий раунд переговорів щодо збиття літака МАУ

 • 12527 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. В Ірані розпочався другий раунд переговорів щодо збиття літака Міжнародних авіаліній України рейсу PS752 над Тегераном у січні 2020 року. Про це інформує пресслужба МЗС України, передає УНН.

"Почали другий раунд переговорів з Іраном щодо збиття літака МАУ рейсу PS752. Працюватимемо два дні. Обговорюватимемо подальший перебіг розслідування та інші важливі аспекти - авіаційні, військові, кримінальне співробітництво, застосування міжнародних конвенцій", - цитує пресслужба голову української делегації, заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна.

Нагадаємо, раніше у коментарі УНН Єнін розповів, що цього разу українська сторона не планує обговорювати питання компенсацій родичам загиблих жертв.

Як повідомляв УНН, завдання українських представників на даному етапі - з’ясувати всі обставини трагедії.

Так, рейс PS752 "Тегеран-Київ" (літак Boeing 737-800) "Міжнародних авіаліній України" зазнав аварії невдовзі після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня рано-вранці. Загинули 176 осіб: громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Іранські війська 11 січня заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об’єктом Ірану і був прийнятий за "ворожу ціль", а саме — за крилату ракету. При цьому, в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, у зв’язку з чим системи ППО країни були приведені у повну бойову готовність. Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Ірану повного визнання провини, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

.@YeninYevhenii: «Почали другий раунд переговрів з Іраном щодо збиття літака МАУ рейсу #PS752. Працюватимемо два дні. Обговорюватимемо подальший перебіг розслідування та інші важливі аспекти - авіаційні, військові, кримінальне співробітництво, застосування міжнародних конвенцій» pic.twitter.com/oJfd4YnH6K

— MFA of Ukraine

Українські Національні Новини

Політика