v-iranu-vidbulisya-sutichki-protestuvalnikiv-i-politsiyi-pislya-mitingu-cherez-nestachu-vodi

В Ірані відбулися сутички протестувальників і поліції після мітингу через нестачу води

 • 16687 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Як повідомляють іранські інформаційні агентства, у п'ятницю сотні протестувальників зіткнулися з поліцією в центральному місті Ірану Ісфахані після того, як офіцери застосували сльозогінний газ проти демонстрантів, які підтримали фермерів, які вимагають від влади подати воду для посівів, інформує УНН.

Деталі

Ісфахан, третє за величиною місто Ірану, стало місцем протестів через брак води у висохлому руслі Заяндех Руд, найбільшої річки в регіоні.

Напівофіційне інформаційне агентство Fars повідомило, що демонстранти закидали камінням та підпалили поліцейський мотоцикл та машину швидкої допомоги.

Вночі фермери, які проводили двотижневий мирний сидячий страйк на знак протесту проти нестачі води в регіоні, що постраждав від посухи, були розігнані невідомими людьми, які підпалили їхні намети. У повідомленнях у соціальних мережах говорилося, що вони були силами безпеки, а державні ЗМІ назвали їх – "головорізами".

#Iran: Riot police is using tear gas, batons to disperse Isfahan water protesters. Internet disruptions have also been reported in the city.pic.twitter.com/qhkv1ypPhJ

— Khosro Kalbasi (@KhosroKalbasi) November 26, 2021

Додамо

Фермери в провінції Ісфахан протягом багатьох років протестували проти використання води із Зайандех Руд для постачання інших районів, внаслідок чого їхні ферми залишаються сухими та загрожують їхнім засобам для існування. За повідомленнями іранських ЗМІ, водопровід, яким йде вода в провінцію Язд, неодноразово пошкоджувався.

У липні спалахнули вуличні протести через брак води у нафтовидобувному південному регіоні Ірану. Голова ООН з прав людини розкритикував тоді убивства демонстрантів. Тегеран відкинув критику ООН.

Іран звинувачує найсильнішу посуху за останні 50 років у нестачі води, тоді як критики також вказують на безгосподарність.

Іран, економіка якого постраждала через санкції США, найбільше постраждав від пандемії COVID-19 на Близькому Сході. Засуха змусила Іран імпортувати рекордний обсяг пшениці з кінця квітня.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от راديو فردا‌‌|‌‌Radio Farda (@radiofarda)

Українські Національні Новини

Новини Світу