v-irlandiyi-vidbuvsya-mizhnarodniy-blagodiyniy-zakhid-na-pidtrimku-ukrayini

В Ірландії відбувся міжнародний благодійний захід на підтримку України

 • 15730 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. В Ірландії 2 лютого відбувся благодійний захід на підтримку України "Незламна Україна: ціна свободи" за участі більш як 300 політиків, науковців, журналістів з Ірландії та інших європейських країн. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає УНН.

Як повідомив керівник Асоціації українців в Ірландії (ця організація виступила ініціаторкою проведення заходу) Микола Круцик, мета заходу – донести правду про результати збройної агресії Росії проти України, зокрема, про порушення прав людини на окупованій частині Донбасу та в анексованому Криму.

"Україна заплатила і платить велику ціну за збереження своєї незалежності і територіальної цілісності: учасники заходу, які приїхали з України, навели цифри загиблих і поранених, втрати серед військових і мирного населення, правду про полонених, вимушених переселенців та зниклих безвісти", – повідомив Круцик.

Серед тих, хто представляє Україну – режисерка документального фільму "Неzламні" Ольга Волинська й одна з героїнь стрічки Ірина Довгань, матері військовополонених Алла Макух та Олена Сугак.

Як відзначив Круцик, нинішній благодійний захід є першою акцією, яку організували представники української діаспори. Усі зібрані на ньому кошти будуть спрямовані на підтримку й допомогу сім'ям полонених і загиблих під час російської військової агресії в Україні.

Нагадаємо, Президент Литви Ґітанас Науседа у державне свято, яке 13 січня відзначала його країна, – День захисників свободи, висловив слова підтримки Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство