v-ispaniyi-anatoliya-shariya-vidpustili-pid-pidpisku-pro-neviyizd

Іспанський суд відпустив Шарія під підписку про невиїзд – ЗМІ

 • 139240 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Прокремлівського журналіста Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, іспанський суд відпустив під підписку про невиїзд. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Elpais.

Цитата 

"Національний суд погодився звільнити його (Шарія — ред.) доти, доки Україна не попросить про його екстрадицію для проведення судового розгляду", - ідеться в повідомленні. 

Довідка

Екстрадиція - форма міжнародного співробітництва держав у боротьбі зі злочинністю, що полягає в арешті та передачі однією державою іншій осіб, підозрюваних або обвинувачених у скоєнні злочину, або осіб, вже засуджених судовими органами іншої держави.

Додамо

Суддя заборонив Шарію покидати Іспанію та вилучив його паспорт. Також журналіста зобов'язали двічі на місяць з'являтися у суді. 

Нагадаємо 

5 травня у СБУ повідомили, що в Іспанії затримано проросійського блогера Анатолія Шарія, якого спецслужба підозрює у державній зраді.

Нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський розповів, що Шарія судитимуть за українськими законами.

"Я переконаний, що адвокати Шарія будуть оскаржувати всі дії, тому сподіватися, що він буде на території України завтра, це занадто оптимістично, але те, що він точно потрапить на територію України й буде переданий у руки правосуддя, у мене сумнівів немає", - сказав Веніславський.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП