v-ispaniyi-zaklikayut-komunalni-pidpriyemstva-skorotiti-import-skraplenogo-rosiyskogo-gazu

В Іспанії закликають комунальні підприємства скоротити імпорт скрапленого російського газу

 • 119552 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Міністерка енергетики Іспанії Тереза ​​Рібера закликала іспанські компанії скоротити імпорт скрапленого природного газу з Росії та шукати альтернативи, а також заявила, що країна готує план на випадок непередбачених обставин на зиму, щоб допомогти сусідам ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Бажано, щоб трейдери прагнули мінімізувати імпорт російського газу та диверсифікувати контракти, які вони можуть мати", - сказала Тереза ​​Рібера на брифінгу.

Деталі

У травні 2022 року російський СПГ становив 11,9% імпорту іспанського газу у порівнянні з 6,6% у тому ж місяці 2021 року.

Протягом останніх десятиліть Іспанія інвестувала значні кошти в потужності з розвантаження та регазифікації СПГ і мало залежить від російських поставок енергії.

Попри те, що Іспанія перебуває у кращому становищі, ніж більшість інших європейських країн, міністерка зазначила, що Іспанія намагатиметься економити енергію, щоб звільнити ресурси для використання в знак "солідарності" з найбільш уразливими сусідами ЄС.

Додамо

Найбільший єдиний трубопровід, що транспортує російський газ до Німеччини, розпочав щорічне технічне обслуговування в понеділок, і очікується, що потік буде припинено на 10 днів, але уряди, ринки та компанії стурбовані тим, що зупинка може бути продовжена через війну в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли Нікополь: здійнялася пожежа

     • 250137 переглядiв