v-ispaniyi-znovu-zaprovadyat-obovyazkove-nosinnya-masok-na-vulitsi

В Іспанії знову запровадять обов’язкове носіння масок на вулиці

 • 17817 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у середу оголосив, що маски для обличчя знову стануть обов'язковими у всіх ситуаціях на відкритому повітрі, навіть якщо можна підтримувати відстань 1,5 метра від інших людей. Про це пише УНН з посиланням на The Local.

Деталі

Початкові звіти Конференції президентів, яка проводиться між Санчесом та 17 регіональними лідерами країни, припускають, що вимога використання маски для обличчя на відкритому повітрі є визначним обмеженням Covid-19, яке буде введено в Іспанії цього Різдва.

Це оголошення було зроблено у зв'язку з тим, що в Іспанії зафіксовано найвищу щоденну кількість випадків зараження від початку пандемії, двотижневий рівень інфікування продовжує зростати при "екстремальному" рівні ризику, а випадки, пов'язані з Omicronom, становлять не менше 47%.

Кабінет міністрів Іспанії має затвердити закон-указ у четвер, 23 грудня, щоб цей захід набув чинності. Коли правило застосовуватиметься, поки не уточнюється.

Доповнення

Носіння маски на відкритому повітрі на безпечній відстані 1,5 метра від оточуючих не є обов'язковим з 26 червня 2021 року.
Але зіштовхнувшись зі зростанням кількості випадків інфікування серед переважно вакцинованого населення, регіональні лідери в Країні Басків, Галісії, Кастилії-Ла-Манчі та регіоні Валенсія припустили, що обов'язкове використання масок для особи протягом напруженого різдвяного періоду може допомогти знизити кількість випадків захворювання.
Маски для особи були вперше введені в обов'язковому порядку в Іспанії у травні 2020 року, коли країна вийшла зі своєї першої повної ізоляції.

У березні 2021 року уряд Іспанії посилив правила, вимагаючи, щоб люди носили маски практично у всіх приміщеннях і на вулиці, навіть якщо люди трималися на безпечній відстані, за винятком випадків, коли це було несумісне з носінням масок, тобто пити, засмагати, бігати тощо.

Протягом останніх шести місяців багато іспанців продовжували носити маски в громадських місцях на відкритому повітрі, як додатковий запобіжний захід, зі значно меншим опором серед населення Іспанії, ніж в інших європейських країнах.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер засновник "Білайну" Дмитро Зімін

     • 20863 переглядiв