v-italiyi-cherez-riziki-vid-distantsiyki-zbirayutsya-znovu-vidkriti-shkoli

В Італії через ризики від "дистанційки" збираються знову відкрити школи

 • 12219 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. В Італії збираються знову відкрити школи, оскільки громадські організації бачать ризики від дистанційного навчання і багато хто скептично ставився до його ефективності. Про це повідомляє УНН із посиланням на Euronews.

"Школи Італії збираються знову відкрити, оскільки ГО підкреслюють ризики, пов’язані із дистанційним навчанням. Після довгих і складних перемовин Італія вирішила, що у четвер відкриє свої початкові та середні школи. Очікується, що старші класи також відкриються із понеділка, але половині їхніх учнів все одно доведеться здійснювати навчання вдома", - повідомили у ЗМІ.

Вказано, що після двох місяців позакласних занять для учнів в Італії, а також дистанційного навчання для певних регіонів у 2019 році, "багато хто скептично ставився до ефективності навчання вдома".

Зазначається, що дослідження "Save the Children" та "Ipsos" підкреслили ризики дистанційного навчання.

"Негативні наслідки дистанційного навчання недооцінюються. 35% опитаних учнів кажуть, що їм потрібно наздогнати більше предметів, ніж у попередньому році. Але найбільше нас турбує дуже високий ризик дострокового покидання школи", - сказала голова "Save the Children" Антонелла Інверно.

Вказано, що згідно з їхніми дослідженнями, 28% учнів заявляють, що принаймні один з їхніх однокласників перестав відвідувати заняття. Save the Children каже, що до кінця року може бути 34 тис. учнів, які також будуть наслідувати їхній приклад.

"Поганий Інтернет-зв’язок та недостатня концентрація, здається, є найбільшими проблемами", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у школах здійснюватимуть протиепідемічні заходи, коли вони відкриються.

Нагадаємо, на підготовку "дистанційки" для українських шкіл у наступному році виділили 1 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство