v-italiyi-proyshli-protesti-proti-vvedennya-nichnikh-zaboron-na-prodazh-alkogolyu-1

В Італії пройшли протести проти введення нічних заборон на продаж алкоголю

 • 8521 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Італійці вийшли на вулиці через наміри влади ввести нічні заборони на продаж алкоголю. 21 червня в місті Турин така акція протесту тривала до ночі і супроводжувалася присутністю великої кількості співробітників поліції, передає УНН.

За новими правилами, спиртне можна буде продавати і вживати за межами питних закладів з 20:00 до 6 ранку.

Такі заходи влада вирішила зробити після інциденту під час фіналу Ліги Чемпіонів. Тоді, 4 червня, під час перегляду фінального матчу Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Ювентусом" в Турині в тисняві уболівальників постраждали понад півтори тисячі осіб.

Нагадаємо, хаос серед фанів під час матчу почався з досі не з'ясованих причин. Місцеве видання La Stampa зазначає, що штовханина виникла після падіння огорожі, коли вболівальники намагалися розійтися з площі. Окремі свідки кажуть про гучний звук удару. Кілька репортерів повідомили, що хтось жартома крикнув слово: "Бомба!".

Так само нагадаємо, що в Києві у вересні минулого року рішенням місцевої ради було введено обмеження на торгівлю алкоголем поза ресторанних закладів у нічний час.

За рішенням АМКУ, такі дії місцевої влади були визнані незаконними. Пізніше правоту АМКУ підтвердили дві судові інстанції. А 6 червня цього року рішення Господарського суду міста Києва, яке скасовує нічну алкозаборону в Києві, вступило в законну силу.

Українські Національні Новини

Новини Світу