v-italiyi-proyshli-protesti-proti-vvedennya-nichnikh-zaboron-na-prodazh-alkogolyu

В Італії пройшли протести проти введення нічних заборон на продаж алкоголю

 • 9365 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Італійці вийшли на вулиці через наміри влади ввести нічні заборони на продаж алкоголю, передає УНН.

21 червня в м. Турин така акція протесту тривала до ночі і супроводжувалася присутністю великої кількості співробітників поліції.

За новими правилами, спиртне можна буде продавати і вживати за межами питних закладів з 20.00 до 6 ранку.

Такі заходи влада вирішила зробити після інциденту під час фіналу Ліги Чемпіонів. Тоді, 4 червня під час перегляду фінального матчу Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Ювентусом" в Турині в тисняві уболівальників постраждали понад півтори тисячі осіб.

Нагадаємо, хаос серед фанів під час матчу почався по досі не з'ясованих причин. Місцеве видання La Stamps зазначає, що штовханина виникла після падіння огорожі, коли вболівальники намагалися розійтися з площі. Окремі свідки кажуть про гучному звуці удару. Кілька репортерів повідомили, що хтось жартома крикнув слово: "Бомба!".

Так само нагадаємо, що в Києві у вересні минулого року рішенням місцевої ради було введено обмеження на торгівлю алкоголем поза ресторанних закладів у нічний час.

За рішенням АМКУ, такі дії місцевої влади були визнані незаконними. Пізніше, правоту АМКУ підтвердили дві судові інстанції. А 6 червня цього року рішення Господарського суду міста Києва, яке скасовує нічний алкозапрет в Києві, вступило в законну силу.

Українські Національні Новини

Новини Світу