v-italiyi-zlochinets-pidpaliv-avtobus-z-ditmi

В Італії злочинець підпалив автобус з дітьми

 • 8880 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. У середу, 20 березня, неподалік від Мілана 47-річний громадянин Італії з сенегальськими корінням спробував викрасти автобус, де знаходилися близько 50 школярів. Злочинець, який сидів за кермом автобуса, відібрав у дітей мобільні телефони, проте один з них зумів додзвонитися до поліції. Після того, як поліцейські заблокували рух автобуса на одному з шосе, злочинець підпалив автобус, який в підсумку повністю згорів. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Представники спецпідрозділів увірвалися в автобус через вікна в задній частині, що дозволило вчасно врятувати всіх. Близько десяти школярів були доставлені в лікарню, проте без серйозних ушкоджень.

Генпрокуратура Італії заявила, що не виключає наявність терористичних мотивів у злочинця. Він був затриманий. Справа заведена за статтею про замах на вбивство і викрадення людей з обтяжуючими обставинами. При цьому слідство поки не отримало доказів про зв’язок затриманого з ісламістськими терористами. Найімовірніше, мова йде про власні мотиви злочинця.

За повідомленнями італійських ЗМІ, до затримання злочинець нібито крикнув, що необхідно зупинити “загибель людей в Середземному морі”, а також поклав відповідальність за смерть африканських біженців на віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні і одного з лідерів правого руху “П’ять зірок” Луїджі ді Майо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальвіні прагне разом з Польщею будувати новий європейський порядок

Cам Сальвіні, що займає також посаду глави МВС, заявив, що затриманий був раніше засуджений за сексуальне насильство і водіння в нетверезому вигляді. “Чому людина з подібними судимостями веде автобус з дітьми”, — задався питанням Сальвіні.

Як повідомляв УНН, у Калузькій області Росії перекинувся автобус, що перевозив дітей, в результаті чого загинули двоє дорослих, які супроводжували групу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Італії злочинець підпалив автобус з дітьми

     • 8880 переглядiв

    У ЄС назвали умови відтермінування Brexit

     • 8866 переглядiв

    Тенісистка Світоліна відкрила благодійний фонд в США

     • 9024 переглядiв

    ВРП призначила 69 кандидатур на посади до Верховного суду

     • 9162 переглядiв

    Boeing відклала на три місяці запуски нового корабля до МКС

     • 8872 переглядiв