v-italiyskogo-turista-na-kanarakh-pidtverdili-koronavirus

В італійського туриста на Канарах підтвердили коронавірус

 • 14981 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У туриста з Італії на іспанських Канарських островах результат аналізу дав позитивний результат на новий коронавірус. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення регіонального президента Анхеля Віктора Торреса Переса у Twitter.

"У другій половині дня/ввечері (24 лютого - ред.) був активований протокол щодо підозрюваного випадку коронавірусу у громадянина Італії на півдні Тенеріфе. Початкові тести, проведені на Канарських островах, виявилися позитивними: завтра вони будуть проведені знову в Мадриді. Пацієнт ізольований і протокол активований", - відзначив Торрес.

Як зазначає видання The Local, близько 1000 людей перебувають на карантині в готелі на півдні Тенеріфе після того, як італійський лікар у відпустці став третім підтвердженим випадком COVID-19 в Іспанії.

Влада Канарських островів активувала екстрений протокол ввечері в понеділок після того, як було підтверджено, що аналіз лікаря, який відпочивав на острові з минулого тижня, дав позитивний результат.

Як зазначається, він відвідав приватну клініку в понеділок вдень, повідомляючи про симптоми грипу, і персонал негайно підняв тривогу, тому що турист - з Ломбардії на півночі Італії, де спалах коронавірусу призвів до зараження близько 220 осіб і став причиною семи смертей.

Зараз італійський турист перебуває на лікуванні в лікарні Нуестра-Сеньйора-де-ла-Канделарія на острові.

Нагадаємо, на півдні Італії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом.

В Україні досі не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Додамо, спалах смертельного коронавірусу стався у китайському місті Ухань в кінці 2019 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу