v-ivano-frankivskiy-oblasti-posilili-karantin-1

В Івано-Франківській області посилили карантин

 • 42429 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Влада Івано-Франківської області вирішила посилити карантинні заході через зростання кількості хворих на коронавірус. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення обласної державної адміністрації.

В області було проведено позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС.

На порядку денному комісії було одне питання – про епідемічну ситуацію на території області, спричинену коронавірусом, та заходи щодо недопущення його поширення. Усі доповідачі, а це керівники відповідних департаментів та служб, наголошували на значному зростанні впродовж останніх 5 днів кількості хворих на COVID-19 в області та заходах, які вживаються задля стабілізації ситуації та недопущенні подальшого росту захворюваності.

Члени комісії одноголосно ухвалили рішення про посилення заходів, а саме:

- обмежити проведення масових заходів за участю більш як 20 осіб;

- заборонити здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння,

- обмежити проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, публічних подій;

- посилити контроль за масковим режимом у громадських місцях.

Департаменту охорони здоров’я ОДА доручено розгорнути у закладах охорони здоров’я області 70 додаткових ліжок, визначених для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, а департаменту фінансів облдержадміністрації вирішити питання щодо виділення п'яти мільйонів гривень для забезпечення киснем додатково розгорнутих ліжок.

Додамо, що за даними МОЗ Івано-Франківська область серед регіонів, які не готові до послаблення карантину. 

Українські Національні Новини

Суспільство