v-ivano-frankivsku-legkovik-vrizavsya-v-avto-patrulnoyi-politsiyi-ye-postrazhdali

В Івано-Франківську легковик врізався в авто патрульної поліції: є постраждалі

 • 7875 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Водій легковика скоїв зіткнення зі службовим автомобілем патрульних поліцейських в Івано-Франківську. Внаслідок ДТП травмувалися правоохоронці. Про це повідомили у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області, передає УНН.

"Дорожньо-транспортна пригода сталася цієї ночі о 23:20 на перехресті вулиць Юліана Целевича - Галицька, що в обласному центрі. Виїздом на місце події працівників слідчо-оперативної групи встановлено, що водій автомобіля "Пежо 308", 49-річний франківець, допустив зіткнення зі службовим автомобілем "Тойота Пріус", водій якого зупинився на перехресті, виконуючи вимоги сигналу світлофора: увімкнене червоне світло, що згідно з Правилами дорожнього руху означає заборону руху", - йдеться в повідомленні.

Так, екіпаж у складі трьох інспекторів, перебуваючи на службі, здійснював патрулювання. У результаті автопригоди поліцейські отримали тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забоїв поперекового та шийного відділів хребта. Після надання їм медичної допомоги від госпіталізації відмовилися.

Водій "Пежо" за візуальними ознаками перебував за кермом у нетверезому стані. Від пропозиції пройти медосвідчення у встановленому законом порядку він відмовився. За допущене адміністративне правопорушення на чоловіка склали протокол за ст.130 КУпАП. Також за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, розпочато досудове слідство.

"Таке порушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Службовий автомобіль поліції внаслідок зіткнення отримав технічні пошкодження", - зазначили у ГУНП.

Нагадаємо, у Кривому Розі зіткнулися чотири автомобілі, у тому числі і службове авто поліції. У результаті травмувався інспектор. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП