v-ivano-frankivsku-medichni-vidkhodi-yaki-neobkhidno-utilizovuvati-vikidayut-na-smitnik-zmi

В Івано-Франківську медичні відходи, які необхідно утилізовувати, викидають на смітник – ЗМІ

 • 17796 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. На загальнодоступному смітнику, що позаду Івано-Франківської дитячої міської лікарні, було виявлено медичні відходи, які за законом повинні утилізовувати, передає УНН з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначається, що при виявленні медичних відходів на загальнодоступному смітнику, підозра одразу впала на лікарню, адже мало ймовірно, що хтось із мешканців прилеглих будинків, використовує вдома медикаменти у таких великих кількостях.

Більш того, журналістам вдалося зафіксувати, як санітарка (як з'ясувалося згодом) лабораторії виносить на смітник пакет з використаною ватою, скарифікаторами, контейнерами від аналізів, тощо.

У самій лікарні стверджують, кожне відділення здає їй "відходи", які фіксуються у журналі, складається відповідний акт. Всі використані медичні вироби зберігаються на складі з обмеженим доступом до моменту передачі їх фірмі, яка займається утилізацією відходів.

За словами працівників лікарні, контейнери від аналізів миються, дезінфікуються та викидаються. А от голки, скарифікатори, крапельниці, шприци та інші потенційно небезпечні засоби повинні утилізовуватися згідно з правилами.

"Утилізувати сьогодні всі скарифікатори було неможливо. У мене сьогодні було багато заборів крові, я не мала як. Я сьогодні одна на всю лікарню", — пояснила лаборантка.

Нагадаємо, в Україні накопичено вже понад 12 млн тонн небезпечних відходів, які потребують утилізації.

Українські Національні Новини

Суспільство