v-ivano-frankivsku-zatrimali-zhinku-yaka-agituvala-za-vidnovlennya-srsr

В Івано-Франківську затримали жінку, яка агітувала за відновлення СРСР

 • 127613 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Жителька обласного центру Івано-Франківська під різними псевдонімами агітувала у соцмережах "за оновлений СРСР". Про це повідомляє УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

Жінка 1978 року народження заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності.

Вона адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє, де розміщувала деструктивний контент — ідеї "народу росії-Руси", відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року.

Цитата

"24 лютого в день початку повномасштабного нападу рф на Україну фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни", — ідеться у повідомленні.

Додамо

Під час обшуку СБУ вилучила у прихильниці СРСР крім українського, ще й паспорт громадянки російської федерації. А також техніку з доказами протиправної діяльності.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ст. 436-1 Кримінального кодексу України. Прихильниці "совка" загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП