v-izraili-zboi-v-roboti-gps-na-tli-zrostannia-napruzhenosti-u-vidnosynakh-z-iranom

В Ізраїлі збої в роботі GPS на тлі зростання напруженості у відносинах з Іраном

 • 26619 переглядiв

Ізраїль почав глушити сигнали GPS по всій країні, в тому числі у великих містах, таких як Тель-Авів і Єрусалим, щоб порушити супутникову навігацію потенційних іранських ракет і безпілотників на тлі зростання напруженості у відносинах з Іраном.

На тлі зростання напруженості у відносинах з Іраном у значній частині Ізраїлю для порушення супутникової навігації ракет і дронів блокується GPS. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Деталі

У Ізраїлі почали глушити GPS, що відчували жителі великих міст, зокрема Тель-Авіва та Єрусалима. Моніторинговий сервіс GPSJAM фіксує повсюдні порушення роботи GPS на території Ізраїлю.

Офіційний представник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі підтвердив, що в країні працює спуфінг, тобто підміна сигналу GPS.

В Ізраїлі спуфінг постійно діє останні півроку на північному кордоні з Ліваном, де тривають перестрілки з проіранським шиїтським воєнізованим рухом "Хезболла".

Як повідомляє Times of Israel, ізраїльтянам рекомендують встановити своє місце розташування в мобільних пристроях вручну, щоб попередження про ракетні напади і повітряну тривогу працювали коректно.

Контекст

Іран заявив, що готує удар по Ізраїлю через авіаудар по будівлі свого консульства в Сирії, нанесений у понеділок. Тоді загинули 13 осіб, зокрема впливовий генерал Корпусу вартових Ісламської революції Мохаммад Реза Захеді. Вважається, що удар завдав Ізраїль; офіційно влада країни цього не коментувала.

Армія оборони Ізраїлю призупинила звільнення у відпустку всіх військовослужбовців бойових частин і підрозділів. Напередодні в країні призвали резервістів частин ППО.

Politico: Іран знову погрожує Ізраїлю через авіаудар по консульству в Сирії04.04.24, 09:32 • [views_0]