v-izrayili-koronavirusna-kriza-zmusila-netanyakhu-i-gantsa-obyednatisya-v-koalitsiyu

В Ізраїлі коронавірусна криза змусила Нетаньяху і Ганца об'єднатися в коаліцію

 • 16502 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Лідери партій "Лікуд" і "Кахоль-Лаван" повідомили, що підписали угоду про створення уряду національної єдності і наголосили на необхідності цього кроку на тлі пандемії коронавірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

У понеділок, 20 квітня, вони оголосили про рішення сформувати велику коаліцію за підсумками парламентських виборів 2 березня і повідомили, що підписали угоду про створення уряду національної єдності.

Одночасно переговорні команди партії Нетаньяху "Лікуд" і партії Ганца "Кахоль-Лаван" вказали, що переговори будуть продовжені. За даними ЗМІ, угода Нетаньяху і Ганц передбачає перехід посади прем'єр-міністра. При цьому нинішній глава уряду займе цей пост першим на найближчі півтора року, потім він перейде до Ганца.

Обидві сторони також підтвердили, що створення великої коаліції необхідно з огляду на коронавірусну кризу. "Ми запобігли проведення четверте виборів. Ми будемо захищати демократію", - написав Бені Ганц в Twitter. Крім того, він пообіцяв боротися проти пандемії коронавірусу і піклуватися про громадян країни.

Нагадаємо, напередодні в Тель-Авіві пройшла акція протесту за "порятунок демократії". Демонстранти виступили проти коаліційних переговорів Нетаньяху і Ганц.

Українські Національні Новини

Новини Світу