v-izrayili-zrobili-sensatsiynu-istorichnu-znakhidku

В Ізраїлі зробили сенсаційну історичну знахідку

 • 23629 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Сенсаційну знахідку зробили співробітники Управління старовини, які виявили під Єрусалимом одне з найбільших селищ часів неоліту за всю історію розкопок. Поселення, що датується 200 століттям до н.е. було виявлено в ході будівельних робіт з прокладання нового шосе на березі річки Сорек, в районі Моци. Про це повідомляє УНН з посиланням на 9tv.

"Вперше ми знаходимо населений пункт, в якому 9 тисяч років тому жило не менше двох-трьох тисяч чоловік. Навіть в наш час така чисельність населення відповідає селищу міського типу", - розповів керівник розкопок Кобі Варди.

Усі будівлі в селищі були кам'яними, відзначають фахівці. Давнім будівельникам також була знайома штукатурка. Розташування будівель говорить на користь версії, що забудова не носила стихійного характеру.

За словами археологів, всередині багатьох будівель виявлені поховання. "Людей ховали разом з речами, які повинні були служити власникам в потойбічному світі. Ці предмети свідчать про розвинуті торгові зв'язки з далекими країнами", - говорить Варди.

Вчені вже знайшли вироби з анатолийского вулканічного скла, черепашки з Середземного та Червоного морів, браслети і намиста з раковин молюсків.

Як повідомляв УНН, чернігівські археологи на місці демонтованого фонтану знайшли фортифікаційні споруди 18 століття

Українські Національні Новини

Мультимедіа