v-izrayilskomu-tsentri-natal-navchalisya-ukrayinski-fakhivtsi-z-psikhichnogo-zdorovya-1

У провідному ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL навчалися 27 українських фахівців

 • 431306 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Українські фахівці у сфері психічного здоров’я пройшли навчання в ізраїльському центрі NATAL. Наразі вони впроваджують та поширюють отримані знання на практиці. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони і здоров’я України, інформує УНН.

Деталі

На зустрічі з групою експертів з психічного здоров'я заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак наголосила, що українці, які страждають від війни, мають отримати своєчасну психологічну допомогу.

Цитата

«Для того, аби допомогти нашим громадянам подолати травмуючі наслідки війни та відновити ресурс психічного здоров'я, нам необхідно впроваджувати доказові практики та ефективний досвід. Інформаційний простір - це одна зі складових нашої боротьби з агресором. Ізраїльський досвід надання послуг у сфері психічного здоров’я зараз є особливо актуальним для нашої країни. Надзвичайно важливо, що наші фахівці, які пройшли навчання в ізраїльському центрі, зможуть застосовувати отримані знання у своїй практиці та масштабувати їх серед колег в Україні, щоб разом допомогти більшій кількості людей», - зазначила вона.

Навчання стало можливим завдяки домовленостям між першою леді України Оленою Зеленською та першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог у межах ініційованої дружиною Президента України Національної програми психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки.

Протягом навчання наші спеціалісти, зокрема і семеро практикуючих лікарів-психіатрів із медичних закладів різних регіонів України, пройшли підготовку за вкрай актуальними темами, зокрема:

• запобігання вторинній травмі та вигоранню фахівців, які надають допомогу, техніки самодопомоги для фахівців;
• стрес і гостра стресова реакція, травма;
• психологічна стійкість на полі бою;
• посттравматичний стресовий розлад;
• робота з різними групами населення: військовими, ветеранами, переселенцями, тими, хто був у полоні, жертвами насильства, родичами військових, дітьми, підлітками, батьками та інш.;
• методи допомоги постраждалим від гендерно обумовленого насильства під час війни тощо.

Доповнення 

В Альбертському університеті, який росташований в канадському місті Едмонтон, навчаються понад 80 українських студентів.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном