v-kabmini-rozyednayut-dekilka-ministerstv-nardep

В Кабміні роз’єднають декілька міністерств – нардеп

 • 11436 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Міністерство економіки та сільського господарства розділять на два міністерства, а також планується розділити Міністерство культури, молоді та спорту. Про це у кулуарах Верховної Ради повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, нардеп Олександр Качура, передає УНН.

"Дослухались вчора на засіданні фракції до моєї пропозиції, що звучала ще на першому засіданні, я казав, що не можна об’єднувати Міністерство економіки та сільського господарства – розділяємо. Не можна Міністерство культури, молоді та спорту – все разом – це теж будуть абсолютно різні міністерства. От вакансії у нас з’являються, будуть створені нові міністерства, будуть призначені нові міністри", - розповів Качура.

Він також зазначив, що питання наразі є з обранням міністра енергетики та захисту довкілля.

Нагадаємо, що сьогодні, 4 березня, профільний комітет Верховної Ради підтримав постанову про припинення повноважень і про відставку Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, яка тягне за собою і відставку уряду.

Також нагадаємо, що сьогодні на позачерговому засіданні буде розглянуте питання відставки Прем’єр-міністра та уряду, а також призначення нового Прем’єр-міністра та міністрів.

Як повідомляв УНН, основним кандидатом на посаду очільника нового складу Кабміну є чинний віце-прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наразі точний склад майбутнього уряду невідомий, однак народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський повідомив окремі прізвища тих міністрів, які ймовірно збережуть свої посади.

Українські Національні Новини

Політика