v-karpatakh-masovo-otruyilisya-turisti

В Карпатах масово отруїлися туристи

 • 16860 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. В Івано-Франківській області 8 туристів госпіталізували з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт". Про це повідомляє УНН із посиланням на управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

3 липня о 22:03 до рятувальників поступило повідомлення, що, перебуваючи на полонині Кринта поблизу села Замагора, відчули погіршення стану здоров’я (підозра на харчове отруєння) двоє осіб: жителі міста Білгород-Дністровський Одеської області – та потребують медичної допомоги у лікувальному закладі.

О 22:35 до рятувальників надійшла додаткова інформація, що на полонині Кринта перебуває група туристів з 13 осіб, з них троє дітей, жителі Одеської області. Чотири особи потребували допомоги у лікувальному закладі (підозра на харчове отруєння).

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що п’ять осіб, з них три дитини, потребують меддопомоги.

О 23:26 трьох дітей та одного дорослого перевезли з полонини Кринта до місця стоянки автомобіля ШНМД урочище "Рекаливка" поблизу села Замагора. Один дорослий здійснив схід з полонини до Замагори у складі основної групи туристів. Чотирьох потерпілих, з яких три дитини, в стані середнього степеня важкості госпіталізували до Верховинської центральної райлікарні. Одна людина, особисті дані якої не встановлено, від звернення до лікувального закладу відмовилася. О 23:55 основна група туристів на автомобільному транспорті направилася до місць тимчасового проживання.

Упродовж ночі 4 липня до Верховинської центральної райлікарні додатково госпіталізували громадян 1981 року народження, громадян 1980 року народження, жителів Кропивницького, та громадянина 1978 року народження, громадянина 1985 року народження, жителів міста Білгород-Дністровський Одеської області.

"Станом на 05:00 04.07.2019 до Верховинської ЦРЛ з попереднім діагноз — гострий гастроентероколіт, середньої степені важкості, госпіталізовано 8 осіб, з них 3 дітей, жителів Одеської та Кіровоградської областей, які в складі групи туристів 13 осіб відпочивали в гірській місцевості на території Верховинського району", - вказали в управлінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медик розповів, як запобігти отруєнням

Нагадаємо, у дитячому таборі "Салют" в селі Коблево Миколаївської області виявлено дітей, хворих на кишкову інфекцію. Госпіталізовано 16 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП