v-kharkivskiy-oblasti-okupanti-glushat-mobilniy-zvyazok

В Харківській області рашисти глушать мобільний зв'язок - Денісова

 • 183843 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. В окупованому місті Ізюм Харківської області російські військові глушать мобільний зв’язок українських мобільних операторів за допомогою засобів радіоелектронної боротьби. Така ситуація триває майже тиждень. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. 

Цитата

"Дії російських військових призводять до порушення прав українських громадян на отримання суспільно-важливої інформації, насамперед про небезпеку для життя та здоров’я", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За словами омбудсмена, громадяни повинні оперативно отримувати інформацію про необхідність та шляхи евакуації, транспортне сполучення, отримання медичної та психологічної допомоги. Відключення мобільного зв’язку також позбавляє громадян засобів комунікації зі своїми рідними та близькими.

"Такі дії є порушенням статей 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати цей факт порушення рф прав людини в Україні", - додала омбудсмен.

Доповнення 

Станом на ранок всі оператори мобільного зв’язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили постачання зв’язку на Херсонщині та в частині Запорізької області, який відключили окупанти.

Українські оператори дозволять перемикатися між мережами, щоб лишатися на зв'язку.

"Оператори Vodafone, Київстар, lifecell спільно з Мінцифрою, Держспецзв'язку та НКРЗІ запускають тестування національного роумінгу в Україні. Тепер у випадку, коли мережа вашого оператора недоступна, можна перемикатися на мережу інших операторів", - йдеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Суспільство