v-kharkivskiy-oblasti-prokuratura-zatrimala-trokh-politseyskikh-za-sistematichne-khabarnitstvo

У Харківській області затримали трьох поліцейських за систематичне хабарництво

 • 10588 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. В Харківській області прокуратура затримала трьох патрульних поліцейських, які систематично вимагали хабарі у водіїв. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передає УНН

"Наразі встановлено, що патрульні налагодили схему з вимагання та отримання від водіїв неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності за нібито порушення правил дорожнього руху. Також встановлено факти службового підроблення - поліцейські незаконно видавали громадянам, які не мали водійського посвідчення, підроблений тимчасовий дозвіл на право управління транспортним засобом", - йдеться у повідомленні.

До складу групи входили троє патрульних поліцейських, лейтенанти залучили до пособництва таксиста, який і знаходив водіїв-"порушників". Двох зловмисників затримали "на гарячому" вночі 15 січня під час передачі їм понад 20 тисяч гривень.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 та ч. 1. ст. 366 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, службове підроблення). Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та щодо притягнення до кримінальної відповідальності водія таксі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що депутат Одеської обласної ради, який підозрюється у пропонуванні 500 тис. дол. хабара співробітнику НАБУ, переховується від слідства. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП