v-kharkivskiy-oda-prokomentuvali-situatsiyu-na-pozhezhonebezpechniy-ptakhofabritsi

В Харківський ОДА прокоментували ситуацію на пожежонебезпечній птахофабриці

 • 10344 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Птахофабрика "Курганський бройлер" (Агромарс) припинила експлуатацію своїх будівель, опечатаних за рішенням суду через їх пожежонебезпечність. Про це УНН повідомили в Харківській ОДА.

Тепер птахофабрика має усунути численні порушення і для цього заключила договір підряду з ДП "Харківспецпожобслуговування" та КП "Харківспецсервіс".

"Підприємство припинило використання будівель, в яких Балаклійським районним відділом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області були виявлені порушення у сфері пожежної безпеки", - розповіли у облдержадміністрації, посилаючись на дані керівника птахофабрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Претензії до небезпечної птахофабрики під Харковом має Держпродспоживслужба

Рішення зупинити роботу птахофабрики виніс Харківський окружний адміністративний суд ще в листопаді 2019 року, через порушення птахофабрикою вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Рішення першої інстанції підтвердила апеляція. Тоді суд затвердив, що робота птахофабрики створює загрозу життю та здоров’ю людей. Та попри судову заборону та наявне виконавче провадження, птахофабрика продовжувала свою роботу.

Лише два тижні тому птахофабрика таки закрилася, але не через пожежонебезпечність, а, ймовірно, через поширення коронавірусу.

"Курганський бройлер", зазначимо, входить до групи "Агромарс" - виробника курятини "Гаврилівські курчата".

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський відвідає Словаччину з офіційним візитом

     • 14777 переглядiв

    У Івано-Франківську з 1 червня запрацюють 10 дитячих садочків

     • 16593 переглядiв

    У Києві підприємець намагався дати хабара слідчому поліції

     • 13118 переглядiв