v-kilkokh-mistsyakh-zagoryannya-v-chornobili-zafiksovano-pidvischeniy-riven-radioaktivnogo-fonu-dsns

В кількох місцях загоряння в Чорнобилі зафіксовано підвищений рівень радіоактивного фону

 • 12419 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Гасіння пожежі в Чорнобилі ускладнилось через підвищений рівень радіації в окремих кварталах. Про це повідомив під час брифінгу Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає кореспондент УНН.

"Були залучені авіаційні засоби, і на цей час ми констатуємо що площа зменшилась з 12 до 6 гектарів землі. Станом на зараз швидкість вітру 3 метри на секунду, загрози розповсюдження пожежі за межі зони відчуження немає", - заявили в ДСНС.

За словами Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, наразі продовжується гасіння окремих осередків трави.

"На цей час основні зусилля ДСНС зосереджені на гасіння пожежі в напрямку колишнього села Копачі, де знаходиться "рудий ліс", і з метою, щоб пожежа не перекинулась на хвойний ліс, залучено практично більшість наших сил для того, щоб попередити перекидання вогню", - сказав він.

Чечьоткін заявив, що в цілому ситуація контрольована, авіація ДСНС завершила свою роботу – далі продовжують працювати наземні підрозділи.

"Робота по гасінню пожежі ускладнюється тим, що в окремих лісових кварталах існує підвищений радіаційний фон, але цю проблему ми вирішували шляхом застосування авіації",- заявили в ДСНС.

Як повідомляв УНН, вітер у сторону Києва не спостерігається.

Нагадаємо, сьогодні зранку в зоні відчуження Чорнобильської АЕС сталося загоряння сухої трави і наразі площа пожежі сягнула 10 га, перекинувшись на ліс.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП