v-kitayi-pochastishali-vipadki-zatrimannya-ukrayintsiv

В Китаї почастішали випадки затримання українців

 • 13673 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Останнім часом почастішали випадки затримання правоохоронними органами Китаю громадян України у зв’язку з порушенням правил працевлаштування на території Китайської Народної Республіки, в зв’язку з чим МЗС попередило українців, що працювати без візи "Z" в Китаї заборонено. Про це повідомляє УНН з посиланням на Консульську службу МЗС.

"Відповідно до законодавства КНР, працевлаштування або робота у будь-якій формі без наявності робочої візи типу “Z” забороняється, а документи, які необхідні для оформлення зазначеного типу візи, оформляються виключно за місцем знаходження роботодавця", - йдеться у повідомленні.

МЗС зазначає, що до іноземців, які нелегально працюють у Китаї, зазвичай, застосовувалися заходи адміністративного впливу у вигляді затримання поліцією на термін до 30 діб (термін адміністративного арешту може бути продовжений до 60 діб), штрафу на суму до 5000 юанів (понад 800 доларів), депортації з Китаю із забороною в’їзду до країни терміном від одного до п’яти років (в окремих випадках – до десяти років).

Нагадаємо, у 2017 році кількість відмов у в’їзді до країн ЄС громадянам України зросла на 34%, склавши 37 117 відмов.



Українські Національні Новини

Суспільство