v-kiyevi-zapratsyuvali-sche-tri-nazemni-marshruti-dnyami-yikhnya-kilkist-zrostatime-klichko

В Києві запрацювали ще три наземні маршрути, днями їхня кількість зростатиме - Кличко

 • 16407 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. У Києві сьогодні почали працювати три маршрути наземного громадського транспорту. В наступні дні КМДА продовжить нарощувати їхню кількість. Про це на брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко, передає кореспондент УНН.

“Місто готується до відновлення роботи наземного комунального громадського транспорту. Ми повертаємось потрошки до звичайного режиму. Ми поступово збільшуємо кількість маршрутів та транспорту на них. Сьогодні почали працювати ще три маршрути. Від станції метро "Святошин" на житловий масив “Західний”, село Чайка, з вулиці Митрополита Шептицького на вулицю Чавдар, з Бортинчів до метро Харківська. В наступні дні ми будемо нарощувати кількість маршрутів. Усі розуміють, що нам вкрай необхідно відновлювати роботу метрополітену. Без цього ми не уникнемо транспортної проблеми”, - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що Київ готується до відкриття метро.

“На станціях зараз наносять спеціальну розмітку, біля кас, турнікетів, на платформах. Щоб зробити просування більш безпечним. І нам необхідно дотримуватись дистанції та санітарних правил безпеки”, - додав Віталій Кличко.

За словами мера Києва, в метро пасажири зможуть користуватись тільки електронним квитком, а у наземному транспорті до 1 липня ще можна буде купувати квитки на проїзд у кондуктора.

“І комунальний наземний транспорт, і приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований. Контролювати дотримання цих правил має поліція. Допомагати правоохоронцям муніципальна охорона. Водії та кондуктори зобов’язані носити маску або респіратор, а також рукавички. В масках також повинні бути пасажири, а також не нехтувати рукавичками”, - додав Віталій Кличко.

Нагадаємо, після відновлення роботи підземки у столиці пасажири користуватимуться виключно електронним квитком - метрополітен працюватиме без жетонів.

Українські Національні Новини

Київ