v-kiyivskikh-statsionarakh-medzakladiv-158-khvorikh-na-covid-19-u-vazhkomu-stani-mer

В київських стаціонарах медзакладів 158 хворих на COVID-19 у важкому стані – мер

 • 14652 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. У столичних стаціонарах медзакладів лікуються 913 хворих на COVID-19. 158 пацієнтів – у важкому стані. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції, передає УНН з посиланням на пресслужб КМДА.

"Підкреслю, що у нас не зменшується і кількість хворих, які потребують госпіталізації. Сьогодні в стаціонарах столичних медзакладів лікуються 913 хворих на коронавірус. Із них 23 дитини. 158 пацієнтів – у важкому стані. 216 отримують кисневу підтримку. 18 – під апаратами ШВЛ. Іще 84 пацієнти перебувають в лікарнях із підозрою на коронавірус", – повідомив Кличко.

За його словами, місто додало госпітальні бази для прийому хворих на коронавірус. Загалом таких пацієнтів сьогодні лікують у 16-ти медзакладах столиці. Це – майже 2000 ліжок. Заповнені з них 50 відсотків місць.

"У разі необхідності місто може перепрофілювати відділення і в інших медзакладах. Збільшивши кількість ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Але давайте не доводити до найгіршого сценарію! І не нехтувати елементарними правилами власної безпеки", – наголосив Кличко.

Нагадаємо, найбільша кількість випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу зареєстрована у місті Києві та Харківській області.

Українські Національні Новини

Київ