v-kndr-nazvali-istorichnoyu-zustrich-trampa-i-kim-chen-ina-na-mizhkoreyskomu-kordoni

В КНДР назвали історичною зустріч Трампа і Кім Чен Ина на міжкорейському кордоні

 • 8782 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. КНДР вважає історичної зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина в демілітаризованій зоні на міжкорейський кордон. Про це в понеділок повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), передає УНН.

"Кім Чен Ин провів історичну зустріч з Дональдом Трампом... Через 66 років після укладення угоди про перемир'я в 1953 році вищі керівники двох країн зустрілися один з одним в (прикордонному пункті) Пханмунджом, який є символом поділу, і обмінялися історичним рукостисканням", - зазначає ЦТАК.

Як повідомляв УНН, Дональд Трамп став першим чинним президентом США, який ступив на територію Північної Кореї. Трамп перетнув демаркаційну лінію, що розділяє дві Кореї, на запрошення лідера КНДР Кім Чен Ина, потиснув йому руку і назвав перехід кордону “великою честю”. Він також назвав цей момент історичним.

“Це історичний момент”, — заявив глава Північної Кореї і додав, що радий зустрічі з Трампом. Пізніше Кім Чен Ин уточнив, що пропозиція президента США про зустріч, яка спочатку була опублікована в Twitter, стала для нього великою несподіванкою.

Українські Національні Новини

Новини Світу