v-kongo-proyshli-protesti-proti-rozmischennya-ruandiyskikh-politseyskikh-dvi-osobi-zaginulo

В Конго пройшли протести проти розміщення руандійських поліцейських: дві особи загинуло

 • 13051 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Жителі найбільшого міста східного Конго Гоми вийшли на протести, під час яких щонайменше двоє людей загинули через побоювання, що поліція з сусідньої Руанди в'їхала в країну. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

По всій Гомі, 2-мільйонному місту поблизу кордону з Руандою, пролунала стрілянина, а пізніше демонстранти встановили барикади в кількох районах. Мер Франсуа Кабейя Макосса підтвердив, що в результаті заворушень загинули один поліцейський і протестувальник.

Доповнення

Відносини Конго з Руандою були важкими протягом останніх 30 років. Руанда звинувачує Конго в наданні притулку етнічним хуту, відповідальним за проведення геноциду в Руанді в 1994 році.

Пізніше Руанда була серед сусідніх країн, які вторглися в Конго під час кількох громадянських воєн, і за роки, що пройшли після того, обидві країни звинувачували одна одну в підтримці ворожих збройних формувань.

Останні антируандийські настрої на сході Конго викликані підписаним тиждень тому меморандумом про двостороннє співробітництво, який, за словами влади, спрямований на боротьбу з транскордонною злочинністю.

Багато жителів Гоми з підозрою ставляться до цієї угоди, побоюючись, що вона може призвести до анексії Руандою частин східного Конго.

Українські Національні Новини

Новини Світу