v-kongo-zafiksuvali-spalakh-eboli-ye-zagibli

В Конго зафіксували спалах Еболи, є загиблі

 • 113210 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Міністерство охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго оголосило про спалах у країні вірусної хвороби Ебола після того, як було підтверджено випадок захворювання в Мбандаку, Екваторіальна провінція. Про це повідомляє УНН з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров’я.

Деталі

23 квітня Міністерство охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго оголосило про спалах вірусної хвороби Ебола після лабораторного підтвердження першого випадку захворювання, 31-річного чоловіка з Мбандаки.

Симптоми захворювання почалися 5 квітня з лихоманки та головного болю, чоловік проходив домашнє лікування протималярійними препаратами та антибіотиками, пізніше був госпіталізований. 21 квітня хворий помер.

Зразок крові, взятий у провінційній лабораторії в Мбандаку, 21 квітня дав позитивний результат на вірус Ебола. 

25 квітня органи охорони здоров'я підтвердили другий випадок захворювання в 25-річної жінки з Мбандаки, яка була членом сім'ї загиблого. У неї з'явилися симптоми 13 квітня і протягом п'яти днів вона лікувалася вдома. Жінка померла 25 квітня.

Доповнення

Це третій спалах Еболи в Екваторіальній провінції та шостий у країні з 2018 року. Попередні спалахи відбулися у 2020 та 2018 роках, коли було зареєстровано 130 та 54 підтверджених та ймовірних випадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу