v-kosteli-svyatogo-mikolaya-vstanovili-statuyu-arkhangela-mikhayila-yaku-osvyativ-papa-rimskiy

В Костелі святого Миколая встановили статую Архангела Михаїла, яку освятив Папа Римський

 • 235915 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. В Костелі святого Миколая у Києві встановили статую Архангела Михаїла, яку спеціально для передачі в цей храм освятив Папа Римський Франциск. Про це повідомляє парафія костелу святого Миколая на сторінці у фейсбук, передає УНН.

Цитата

«Виявляючи величезну підтримку українському народові і закликаючи до відновлення миру, Папа Римський Франциск знову відрядив до України свого представника. Цього разу Секретаря у справах відносин Апостольської Столиці з державами (або інакше: Міністра закордонних справ Ватикану) архієпископа Пола Річарда Галлагера. Високопоставлений гість взяв участь в урочистій інсталяції статуї святого Михаїла Архангела, яку Папа Франциск освятив спеціально для цього храму, що зокрема, пов’язане з його переданням у постійне користування парафії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Архангел Михаїл став особливим покровителем храму і заступником понад 30 років тому. 29 вересня 1991 року у спомин Архангелів Михаїла, Гавриїла і Рафаїла перед зачиненими дверима храму отець Ян Крапан звершив після багатолітньої перерви Євхаристію в намірі повернення святині. Крім того, Архангел Михаїл являється покровителем Києва та всієї України з XVI століття.

Нагадуємо

Київський костел святого Миколая, у якому у вересні 21 року сталася пожежа, передадуть наступного року в користування парафії святого Миколая.

Українські Національні Новини

Київ