v-medzakladakh-pervinki-u-kiyevi-likari-otrimuyut-vid-11-do-20-tis-grn

В медзакладах "первинки" у Києві лікарі отримують від 11 до 20 тис. грн

 • 39355 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. В Центрах первинної медико-санітарної допомоги різних районів Києва зарплата лікарів загальної практики сімейної медицини сягає 20 тисяч гривень, однак в консультативно-діагностичних центрах лікарі все ще отримують, в середньому, 8 тис. грн. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації у відповіді на запит кореспондента УНН.

Зокрема, за даними прес-служби, в медичних закладах Деснянської РДА наразі налічується 51,25 вакантних ставок для лікарів. При цьому не вистачає саме лікарів загальної практики, сімейних лікарів і педіатрів. Зарплата лікарів у центрах первинної медико-санітарної допомоги становить, в середньому, близько 15-20 тисяч грн на місяць, тоді як у консультативно-діагностичних центрах лікарі отримують лише близько 8,5 тис. грн.

В медичних закладах Дарницького району є 20,75 вакантних ставок лікарів, причому, не вистачає не тільки сімейних лікарів, але й рентгенолога, дитячих ендокринолога і офтальмолога. Причому в центрах первинної медико-санітарної допомоги зарплата лікарів становить, в середньому, понад 16 тис. грн, а в консультативно-діагностичних центрах – 8767 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПФУ затвердив показник середньої зарплати для обчислення пенсії за лютий

У лікарнях Дніпровського району наразі налічується 25,5 вакантних ставок лікарів – в основному загальної практики, а також ендокринолога, ЛОРа та інфекціоніста. Середня зарплата в центрах "первинки" становить 14,2 тис. грн, а в консультативно-діагностичних центрах – близько 8 тис. грн.

В лікарнях Подільського району є 5 вакантних посад лікаря загальної практики. Середня заробітна плата лікарів на "первинці" складає трохи понад 15 тис. грн, тоді як у консультативно-діагностичному центрі району лікарі отримують лише 7400 грн.
У Солом'янському районі, відповідно, вакантні 33 посади – переважно лікарів загальної практики, але в діагностичному центрі також шукають на вільні посади вузьких спеціалістів – зокрема двох хірургів, двох онкологів і трьох рентгенологів. При цьому в прес-службі уточнили, що середня зарплата в лікарнях "первинки" складає понад 15,5 тис. грн, а в КДЦ лікарі отримують 10,8 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінкульті назвали зарплату Нищука за березень

У Шевченківському районі на "первинці" є 22,5 вакантні ставки лікарів – зокрема, 14 лікарів загальної практики, а в КДЦ – 15 вакантних ставок, серед яких найбільша потреба в лікарях загальної практики, педіатрах, бактеріологах, рентгенологах і дитячих гастроентерологах. Лікарі закладів "первинки" отримують близько 12 тис. грн, а в КДЦ – 9,8 тис. грн.

У закладах Печерського району Києва вакантні посади лікарів відсутні, а зарплата лікарів на "первинці" становить 12,1 тис. грн, у КДЦ – 8487 грн.

У Святошинському районі 20 вакантних посад лікарів, зокрема 6 лікарів загальної практики. Середня зарплата в закладах "первинки" становить 12-14 тис. грн, а в КДЦ – 8,3 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо середню зарплату у Мінкульті

У Голосіївському районі є 46 вакансій лікарів, у тому числі серед дитячих лікарів. Середня зарплата у лікарів в КДЦ району складає 4,1 тис. грн, водночас в одному з медзакладів "первинки" лікарі отримують, в середньому, 21,3 тис. грн, середня – 18,3 тис. грн, а без врахування доплати за набрані декларації – 5,9 тис. грн.

В Оболонському районі вакантних посад наразі немає. Зарплата на первинці становить 11-12 тис. грн, а в діагностичному центрі – 8,1 тис. грн.

Нагадаємо, в результаті реформи первинної ланки медицини сімейні лікарі в Україні отримують, в середньому, близько 11,5 тисяч гривень на місяць, а деякі отримують по 16-18 тис. гривень на місяць і навіть більше.

Українські Національні Новини

Економіка