v-minsotspolitiki-rozpovili-na-skilki-pidvischili-rozmir-schomisyachnoyi-adresnoyi-dopomogi-vpo

В Мінсоцполітики розповіли, на скільки підвищили розмір щомісячної адресної допомоги ВПО

 • 11602 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Уряд підвищив розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає УНН.

Уряд прийняв постанову від 17.01.2018 № 15 „Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”.

Постанова передбачає:

• підвищення розміру щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг особам, які отримують пенсії, та дітям – з 884 до 1 000 гривень;

• підвищення граничного розміру загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім’ю, – з 2 400 до 3 000 гривень та до 5 000 гривень багатодітним сім’ям.

Постанова набула чинності 20.01.2018. З того часу грошова допомога буде призначена та перерахована вказаним категоріям осіб у підвищеному розмірі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що держава протягом 2017 року виплатила грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі житлово-комунальні послуги, майже 2,8 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство