v-moldovi-zvinuvatili-rosiyu-u-vtruchanni-u-vnutrishni-spravi-cherez-zmi

В Молдові звинуватили Росію у втручанні у внутрішні справи через ЗМІ

 • 8892 переглядiв

КИШИНІВ-КИЇВ. 21 січня. УНН. У Молдові звинуватили Росію у втручанні у внутрішні справи за допомогою ЗМІ. Про це заявив голова парламенту Республіки Молдова Андріан Канду в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize, передає УНН.

"Ми вже можемо помітити ознаки втручання (РФ у внутрішні справи - ред.), наприклад через ЗМІ. Практично кожен день російські телеканали показують сюжети, спрямовані проти нашої влади, а також проти США і Заходу", - розповів А.Канду.

Він підкреслив, що значні маніпуляції на російських телеканалах, які ведуть мовлення на території Молдови, стосуються відкриття в Молдові Бюро із зв'язків з НАТО, а також поширення фейкових новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер парламенту Молдови підписав закон проти пропаганди замість Додона

Нагадаємо, рік тому в Молдові розпочало свою роботу представництво Північноатлантичного Альянсу. Метою роботи Офісу є зміцнення обороноздатності країни, сприяння перезавантаження взаємини між РМ і НАТО без шкоди нейтралітету країни.

Крім того, в Молдові ухвалили закон про протидію іноземній пропаганді, який обмежить трансляцію з країн, які не ратифікували Європейську Конвенцію про транскордонне мовлення.

Українські Національні Новини

Новини Світу