v-mzs-nazvali-temi-maybutnoyi-zustrichi-v-normandskomu-formati

У МЗС назвали теми майбутньої зустрічі в "нормандському форматі"

 • 16895 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. На майбутній зустрічі лідерів у "нормандському форматі" українська сторона хоче домовитись щодо обміну утримуваними особами та досягти прогресу у питанні миру. Про це повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час брифінгу в четвер, 14 листопада, передає кореспондент УНН.

"Остання зустріч (у "нормандському форматі" - ред.) відбулась три роки тому, за цей час накопичилось дуже багато питань, які ми сподіваємось розв’язати на цій зустрічі. Головне, що ми збираємось зробити - це крок до миру. В ідеалі, завершити цей процес і цю війну, яка на Сході України забирає наших людей і наш шанс на цивілізований розв’язок", - сказав міністр.

З його слів, останнє "перемир’я" коштувало Україні вже 33 життя і вдвічі більше поранених українських солдат і цивільних.

"Саме тому на цій зустрічі ми збираємось вирішити декілька конкретних питань. Щонайменше ця зустріч має стати каталізатором обміну політв’язнями, одночасно - ми хочемо отримати максимальну кількість наших людей, які до цього часу знаходяться у в’язницях і Росії, і на території так званих "народних республік", і в Криму. Президент Зеленський розраховує, що в ході цієї зустрічі лідерів ми зможемо розв’язати безпекову військову частину і відкриємо шлях до остаточного вирішення проблем Сходу України", - додав він.

Як повідомлялося раніше, питання Криму не будуть обговорювати в "нормандському форматі". 

Українські Національні Новини

Політика