v-mzs-nimechchini-zayavili-scho-pivnichniy-potik-2-ne-maye-vikoristovuvatis-proti-ukrayini

В МЗС Німеччини заявили, що "Північний потік - 2" не має використовуватись проти України

 • 14611 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Німеччина виступає за продовження договору на транзит російського газу через Україну навіть у тому випадку, якщо "Північний потік - 2" буде прийнято в експлуатацію. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ Німеччини Хайко Маас в інтерв'ю, опублікованому в газеті Rheinische Post, передає УНН.

Деталі

Маас нагадав, що рішення про прийняття в експлуатацію залишається за Федеральним мережним агентством.

"Ми взяли на себе політичні зобов'язання, що цей трубопровід не повинен використовуватися для тиску на Україну. Ми хочемо надійних, довгострокових, закріплених контрактами постачання газу та контрактів для України на транзит", - сказав Маас.

У ФРН проти проекту "Північний потік - 2" виступають "зелені" та різні природоохоронні організації.

Доповнення

Для запуску газопроводу потрібно отримати реєстрацію, як незалежного транспортного оператора – Федерального мережевого агентства. Раніше, агенство Bloomberg повідомило, що запуск може затягнутися до 8 травня 2022 року через розгляд рішення німецького регулятора Європейською комісією.

Будівництво "Північного потоку – 2" повністю завершилося 10 вересня 2021 року. Газопровід складається із двох ниток загальною потужністю 55 млрд куб. м на рік, що пролягають від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу