v-mzs-polschi-rozkritikuvali-vidsutnist-postavki-tankiv-ukrayini

В МЗС Польщі розкритикували відсутність поставки танків Україні

 • 1406014 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Україна платить кров'ю у той час, коли світ вагається щодо постачання основних бойових танків Leopard 2. Про це чиновник написав у своєму Twitter, передає УНН.

Цитата

"Озброєння України для відсічі російській агресії – це не якесь рішення. Українська кров проливається по-справжньому. Це ціна вагань щодо доставки Leopard. Нам потрібні дії зараз", — написав Рау.

Контекст

Представлені в 1979 році танки німецького виробництва Leopard 2 розглядаються як життєво важливий сучасний військовий транспортний засіб, який міг би посилити сили Києва. Загалом по всій Європі розкидано близько 2000 машин Leopard 2 різного рівня готовності.

Останніми днями офіційні особи Німеччини заявили, що не надсилатимуть свої танки Leopard в Україну і не дозволятимуть будь-якій іншій країні, на озброєнні якої є танки німецького виробництва, робити це — якщо США також не погодяться надіслати свої танки Abrams до Києва. Пентагон місяцями заявляв, що не має наміру їх надсилати, враховуючи логістичні витрати на їх утримання.

Українські Національні Новини

Новини Світу