v-mzs-rozkrili-metu-ukrayini-v-ramkakh-skhidnogo-partnerstva

У МЗС розкрили мету України в рамках "Східного партнерства"

 • 10687 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Стратегічна мета України - членство в Євросоюзі, а ініціатива "Східного партнерства" наближує її до цієї мети. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому пресслужбою Міністерства закордонних справ України у Telegram-каналі МЗС, передає УНН.

"В рамках ініціативи (Східне партнерство - ред.) 6 країн-партнерів насправді ставлять перед собою різні задачі та мають різні рівні співробітництва. Наприклад, на сьогодні Україна, Грузія та Молдова вже мають підписані Угоди про асоціацію з Європейським Союзом (йдеться в ній про політичну асоціацію та економічну інтеграцію). Нагадаємо – свою Угоду Україна підписала в 2014 році. При цьому стратегічна мета України – більше, ніж партнерство. Стратегічна мета – членство в Європейському Союзі", - зазначили у МЗС.

Так, повідомляється, що за останні 10 років Східне партнерство по багатьох пунктах наблизило Україну до амбітної цілі, але існуючого інструментарію Партнерства наразі недостатньо.

"Саме тому Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, виступаючи на конференції (міністрів закордонних справ країн-партнерів та представників Євросоюзу - ред.), говорив про поглиблення диференціації в ініціативі Східного партнерства – тобто, застосування Європейським Союзом різних підходів до різних партнерів залежно від цілей, які вони перед собою ставлять", - підкреслили дипломати.

Як повідомлялось раніше в УНН, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час виступу у Стокгольмі наголосив на прагненнях України та інших асоційованих партнерів здобути перспективу членства в Євросоюзі. 

Українські Національні Новини

Політика