v-nak-nadra-rozpovili-yak-prodavali-svoyu-chastku-v-kompaniyi-oligarkha-fuksa

В НАК Надра розповіли, як продавали свою частку в компанії олігарха Фукса

 • 8754 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Продажу 33% частки НАК "Надра України" в компанії Павла Фукса "Іст Юроуп Петролеум" передувала низка причин. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у "Надра України".

Так, вихід НАК з частки "ІСТ Юроуп Петролеум" пов'язаний з неможливістю впливати на господарську діяльність Товариства, запевняють у "Надра України".

"Компанія неодноразово ініціювала скликання позачергових Зборів Товариства з вимогою про включення до порядку денного Зборів, звіту директора Товариства за результатами фінансово-господарської діяльності. Проте, інший Учасник Товариства не з'являвся на засіданні Зборів і Збори не відбувалися у зв’язку із відсутністю кворуму. Таким чином, співвідношення часток в Статутному капіталі Товариства не давало можливості впливу на господарські діяльність Товариства" - кажуть у НАК.
Продаж частки жодним чином не порушив права українського народу, запевняють у компанії.

Новим власником частки стало ТОВ "Авант Трейд Лімітед", бо інших зацікавлених покупців не було, переконують у НАК, додаючи, що офіційних оголошень про пошук претендентів "Надра України" таки не розміщувала.

"...враховуючи відсутність обов'язку у Компанії публічно розміщувати оголошення про пошук претендентів...", - пояснюють у НАК.

Додамо, що копію резонансної угоди "Надра України" досі відмовляється надати. Назву установи, що проводила оцінку вартості частки компанії (33%), теж не називають. Вказують лише те, що установа є акредитованим органом управління Компанії.

Нагадаємо, компанія "Авант Трейд Лімітед" набула частку НАК у Товаристві "Іст Юроуп Петролеум" в останній день 2018 року - 31 грудня. Обидві компанії – з орбіти бізнесмена Павла Фукса.

Вартість частки, яку продав НАК, була довгий час утаємничена. Але нещодавно відомство повідомило, що продало державну частку в "Іст Юроуп Петролеум" за 12 млн грн.

Також нагадаємо, що “Іст Юроуп Петролеум” раніше називалася “Голден Деррік” і була пов’язана з міністром-втікачем Едуардом Ставицьким. Разом з державною часткою компаніям Фукса певно дісталися і газові родовища України.

Довідка: Павло Фукс – російський бізнесмен українського походження, один із забудовників "Москва-Сіті".

Українські Національні Новини

Економіка