v-napryamku-kordonu-ukrayini-viyavleno-peremischennya-okremikh-pidrozdiliv-zs-bilorusi-genshtab

В напрямку кордону України виявлено переміщення окремих підрозділів зс білорусі – Генштаб

 • 260884 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Виявлено переміщення окремих підрозділів збройних сил білорусі в напрямку державного кордону України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Цитата

"На Сіверському напрямку триває вивезення залізницею та військово-транспортними літаками військової техніки збройних сил російської федерації з території республіки білорусь. Водночас, виявлено переміщення окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь в напрямку державного кордону України. Не виключається проведення ротації підрозділів, що залучені до посилення охорони державного кордону білорусі",- йдеться в повідомленні.

Деталі

Також Генштаб надав інформацію щодо російського вторгнення на інших напрямках:

  • На Слобожанському напрямку триває блокада противником окремого району Харківської області. В населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти здійснюють пошук проукраїнськоналаштованих жителів та незаконне їх затримання.
  • У місті Ізюм російські окупанти займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних Сил України. З цією метою здійснюють обстріли населеного пункту та створюють вигляд “документування”.
  • На Донецькому напрямку противник, за підтримки авіації та артилерії, продовжує штурм міста Маріуполя.
  • На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Бердянськ, проводиться затримання місцевих жителів.
  • В місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров’я примушують підписувати так звані “контракти” з міністерством охорони здоров’я російської федерації.

"Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території від російських окупаційних військ", - зазначаэться в повыдомленны.

Доповнення

У НАТО попереджали, що білорусь готує обстановку для виправдання наступу на Україну та розміщення ядерної зброї росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телерадіомарафону "Єдині новини" заявив, що "білоруси вставили ножа нам в спину" узявши участь у війні проти України.

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомляв, що над Волинню збили ракети, які прилетіли зі сторони білорусі.

Українські Національні Новини

Суспільство