v-nato-nazvali-splanovani-rosiyeyu-referendumi-v-ukrayini-podalshoyu-eskalatsiyeyu-viyni

В НАТО назвали сплановані росією референдуми в Україні "подальшою ескалацією війни"

 • 170575 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Глава НАТО Єнс Столтенберг у вівторок засудив плани росії провести "референдуми" в Україні, попередивши, що вони є ще однією ескалацією війни, спровокованої кремлем, інформує УНН.

Цитата

"Фіктивні референдуми не мають легітимності та не змінюють характеру агресивної війни росії проти України. Це подальша ескалація путінської війни", — написав у Twitter генсек Організації Північноатлантичного договору.

"Міжнародне співтовариство має засудити це кричуще порушення міжнародного права та посилити підтримку України", - додав він.

Додамо

Підконтрольні кремлю райони півдня та сходу України оголосили у вівторок, що цього тижня проведуть голосування за офіційне приєднання до росії. Голосування пройде протягом чотирьох днів, починаючи з п'ятниці.

Тим часом путін закликав керівників оборонної промисловості збільшити військове провадження, а російський парламент схвалив законопроект про посилення покарань за цілу низку злочинів, включаючи дезертирство, якщо вони скоєні в періоди мобілізації чи воєнного стану.

Українські Національні Новини

Новини Світу