v-nato-uvazhno-stezhat-za-yadernim-potentsialom-rosiyi-i-ne-bachat-zmin

В НАТО уважно стежать за ядерним потенціалом росії і не бачать змін

 • 133499 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу відреагував на ядерний шантаж росії та зауважив, що країни Альянсу уважно стежать за змінами у позиціонуванні ядерного потенціалу рф, передає кореспондент УНН.

Генсек також наголосив, що наслідки застосування ядерної зброї будуть дуже серйозними.

Цитата

"Ми уважно моніторимо все, що робить росія – ми не бачимо змін у ядерному позиціонуванні. Ми уважно стежимо, обмінюємося інформацією. І ми чітко донесли до росії, що наслідки будуть дуже серйозними, якщо росія застосує ядерну зброю проти України", - сказав Столтенберг.

Водночас, за словами очільника Альянсу, наразі відбувається найсуттєвіша ескалація конфлікту з моменту початку повномасштабної війни.

"Ми бачимо найсильнішу ескалацію з початку конфлікту - мобілізація в росії в комбінації з безрозсудною ядерною риторикою та незаконною анексією частин України. путін намагається переконати нас не підтримувати Україну, але йому це не вдасться. І меседж від НАТО – ми й надалі підтримуватимемо Україну ", - запевнив генсек.

Він також додав, що путін повинен розуміти, що ядерну війну виграти неможливо.

Контекст

30 вересня володимир путін заявив, що США застосувавши ядерну зброю проти Японії створили прецедент.

Раніше російський диктатор заявляв, що росія захищатиме себе всіма доступними засобами, у тому числі, і ядерною зброєю. За його словами, росія захищатиме свої території, якими будуть вважатися і окуповані території України, де були проведені псевдореферендуми.

Українські Національні Новини

Політика