v-nato-zapratsyuvav-maydanchik-peremovin-viyskovikh-delegatsiy-turechchini-ta-gretsiyi

В НАТО запрацював майданчик перемовин військових делегацій Туреччини та Греції

 • 10784 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Туреччина і Греція після перемовин військових делегацій у штаб-квартирі НАТО досягли “загального розуміння” щодо двостороннього військового механізму для деескалації ситуації у Середземномор’ї. Про це йдеться у заяві Міноборони Туреччини, передає УНН.

“Наступна нарада, на якій будуть обговорені технічні деталі координації, яка буде здійснюватися для безпечного функціонування в східному Середземномор’ї, планується в штаб-квартирі НАТО 5 жовтня”, — заявили в Міноборони Туреччини.

Напередодні в НАТО заявили, що створено двосторонній військовий механізм деескалації конфлікту між Туреччиною та Грецією заради зменшення ризику “інцидентів та аварій” у східній частині Середземномор’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина та Греція заговорили про деескалацію конфлікту у Середземномор’ї

Технічні військові переговори про конфлікт, які розпочалися на початку вересня, були ініційовані генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом після контактів на високому рівні з Грецією та Туреччиною.

“Я вітаю створення військового механізму боротьби з конфліктами, досягнутий завдяки конструктивному залученню Греції та Туреччини, які цінують союзників по НАТО. Цей механізм безпеки може допомогти створити простір для дипломатичних зусиль для вирішення основної суперечки, і ми готові розвивати його далі. Я буду залишатися в тісному контакті з обома союзниками”, — сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відкрила в Чорному морі найбільше в своїй історії газове родовище

Як повідомляв УНН, Туреччина почала буріння нафти та газу у нових районах поблизу південно-західного узбережжя Кіпру. У Греції заявили, що будуть захищати свої суверенні права всіма доступними засобами, включаючи військові.

Українські Національні Новини

Новини Світу