v-nbu-narazi-ne-bachat-zhodnikh-pidstav-dlya-perefiksatsiyi-kursu

В НБУ наразі не бачать жодних підстав для перефіксації курсу

 • 1020548 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Наразі валютний ринок залишається стійким, а золотовалютні запаси України, навіть попри війну, за майже рік збільшилися на 1 мільярд доларів. Про це повідомив заступник голови Національного банку України Юрій Гелетій, передає УНН.

Цитата

«Валютний ринок залишається стійким, навіть попри зростання інтервенцій, який відбувся у грудні і спостерігається в січні. Збільшення інтервенції повністю компенсується отриманням міжнародної допомоги. Яскравим свідченням того є стан золотовалютних резервів. Ми закінчили рік на рівні 28,5 млрд доларів, що було на мільярд вище від обсягу резервів, з яким ми увійшли у війну. За результатами січня ми очікуємо рівня близько 30 млрд доларів. Маємо достатньо резервів і розраховуємо на ритмічну міжнародну допомогу, щоб здійснювати інтервенції. І зараз немає жодних підстав для перефіксації курсу», – наголосив Гелетій.

Нагадаємо

Через ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру відбувся спад ВВП на 35% у річному вимірі. В цьому році НБУ прогнозує, що він зросте на 0,3%.

Українські Національні Новини

Економіка