v-nbu-prognozuyut-aktivne-prosuvannya-bankami-poslugi-kupivli-valyuti-onlayn

В НБУ прогнозують активне просування банками послуги купівлі валюти онлайн

 • 9184 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Комерційні банки ймовірно активно просуватимуть послугу купівлі валюти онлайн, адже з точки зору затратності ця послуга вигідніша від продажу валюти безпосередньо у банку. Таку думку висловив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, коментуючи зміни на валютному ринку, які запрацюють з 7 лютого, передає УНН. 

"Тут питання конкуренції, адміністративних витрат. Зрозуміло, що операції через онлайн-банкінг менш витратні з точки зору адміністративного навантаження, вони більш вигідні, тому, гадаю багато банків будуть просувати цей продукт. Але питання також і до населення. Я не думаю, що все населення готове купувати валюту онлайн, адже треба розуміти як працювати з цим інструментом", - сказав Чурій.

Водночас він зауважив, що не береться прогнозувати якій курс буде вигіднішим – в онлайні чи за фізичної купівлі валюти, адже комерційні банки самі визначатимуть ці курси.

Він також зауважив, що багато банків чекали можливості купівлі-продажу валюти онлайн. Однак як саме відбуватиметься процес купівлі - визначатимуть самі банки, ймовірно, валюту можна буде придбати через мобільний додаток.

Раніше, в НБУ пояснили, які обмеження перестануть діяти на валютному ринку.

Українські Національні Новини

Економіка